LIGHTING WORKSHOP - 2022 Október 29-30.

Évek óta bennem van az az érzés, mikor kezdő fotósként, nagyon szerettem volna fejlődni,  és megtanulni valakitől úgy világítani, hogy egyrészt természetes, észrevétlen hatásúak legyenek a beállított fények, másrészt pedig bármilyen körülmény között magabiztosan, nem függve semmitől, tudjam a maximumot kihozni a munkámból. 

Ilyen lehetőség hiányában végül majdnem 10 év volt, mire ezt oly módon elsajátítottam, hogy már úgy érzem nincs az a helyszín és időjárás, ahol ne tudnék „természetes napsugarakat” varázsolni a lámpáim segítségével. 

Workshopommal azt az űrt szeretném kitölteni, amit én kerestem évekkel ezelőtt. Értékes időt szeretnék sporolni, átadni azt a tudást, amit rengeteg év, fotózás, és ezernyi videó által tud csak egyedül megtanulni az ember. 

Sok tehetséges fotós van idehaza, akik félnek a lámpák és a vakuk használatától, és nem mernek bevállalni olyan fotózásokat, amik nem természetes fénynél zajlanak. Nekik szeretnék segíteni, hogy ezután a két nap után magabiztosabbak legyenek, és munkáikat még magasabb szinten tudják elvégezni, örökre elfelejtve a napsütés és az ismeretlen körülmények bizonytalansága általi gyomorgörcsöt és kiszolgáltatottságot.

Reklámfotósként rengeteg területen kell helyt álljak, legyen szó tárgy, modell vagy portré fotózásról. Éppen ezért az oktatást két modulra osztottam, szeretném megtanítani nektek a természetes fényformálás technikáját, mind az étel/tárgy, mind pedig a modell/portré fotózás területén. Mindemelett olyan tapasztaltokat és tippeket is megosztok, amik hasznosak lehetnek a munkák leszervezésében, lebonyolításában valamint az ügyfelekkel való kommunikálásban.

Tehát mindegy melyik területen is mozogsz, legyen szó divatról, esküvőről, gasztro vagy tárgyfotózásokról, családi vagy üzleti képekről – egy olyan tudást szeretnék átadni, ami mindegyik ágazatban hasznosítható. 

TEMATIKA

1. nap // Fényformálás - Étel/tárgy fotózás 

 • Elmagyarázom miért is annyira fontos egy fotós számára a magabiztos világítás elsajátítása
 • Röviden átvesszük milyen gépet, optikát használj ételfotózás során
 • Bemutatom a lámpák és fényformálók típusait, melyikkel milyen hatást lehet elérni, beszélek a márkák  sajátosságairól, és a személyes tapasztalataimról
 • Elmondom, hogyan készíts elő egy fotózást, mi a folyamata annak, hogy felkészülten érkezz a munkára
 • Fontos, hogy akkor is szép képeket tudj készíteni, ha esetleg olyan helyen fotózol, ahol nincs elég fény - budget lighting setup
 • Étel fotózás rejtelmei – trükkök, tippek, fénytípusok - Megmutatom a fények és fényformálók használatát a gyakorlatban is
 • Gyakorlás – 2 ételen mutatom be a különböző fénytípusokat és hatásait. A kiscsoportos foglalkozás előnye, hogy mindenkinek lesz ideje mindent elsajátítani, kipróbálni
 • Utómunka - Hogyan nyeri el a kép a végleges formáját
 • Ha marad még kérdés, arra is szorítunk időt


2. nap // Fényformálás - modell/portré fotózás

 • Röviden átvesszük az egyes lámpákkal / fényformálókkal milyen hatást lehet elérni a portré fotózás területén
 • Egy fotós komplexitása - mennyi szituációban kell helytállni ha embereket// modelleket fotózol - Beszélek ezen munkák kihívásairól,  milyen típusok, szakterületek vannak, miért kell tudni mindent bevilágítani, és saját példákkal bemutatom, hol van a határ a szakterületek között. (divat, reklám, beauty, portré, üzleti, streetstyle stb. )
 • Világítás típusok bemutatása a különböző területeken
 • Hogyan szerezz és tarts meg ügyfeleket, hogyan viselkedik egy profi fotós – fotós etikett
 • Hogyan instruálj és kommunikálj fotózás közben
 • A reklám fotózás  specialitásai – ügynökség és a fotós kapcsolata - (emailezés, előkészítés, árajánlat, hogyan működik a fotózás, utómunka, jogdíjak)
 • A természetes hatású utómunka – ezt csak elméletben vesszük át, de fontosnak tartom, hogy beszéljünk a  profi retusálás és annak elsajátításának nélkülözhetetlenségéről is, illetve ennek eszközeiről.
 • Gyakorlás – különböző állomásokon különböző fénytípusok gyakorlása, a kiscsoportos foglalkozás előnye , hogy mindenkinek lesz ideje mindent elsajátítani, kipróbálni
 • Ha marad még kérdés, arra is szorítunk időt


Időpont: November  12-13 (szombat-vasárnap)  – 9:00 – 18:00

Jelentkezés: info@gaborstiglincz.com

Kérdés esetén hívj bátran: +3670-776-8801

Jelentkezésed a workshopra a foglaló elküldésével vagy a teljes díj megfizetésével biztosítod.

+++ÚJDONSÁG+++

Már mindkét napra, akár külön-külön is tudsz jönni!

1 napos  workshop díja: 110 000 Ft 

2 napos workshop díja: 190.000 Ft

Foglaló: 50 000 Ft

Létszám 3-10 fő

Jelentkezés utáni minden tennivalód benne lesz egy visszaigazoló emailben.

1
Using Format